Õdede tähtsus ravis suureneb

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile tõmbasid arsti- ja tervishoiutudengid üles koostööpalli, millest loodetavasti saab nurgakivi meditsiinitöötajate ühisele õppimisele. Köit sikutasid (vasakult) Tartu tervishoiukõrgkooli füsioteraapiatudeng Kairit Linnaste, arstiteaduskonna prodekaan Tõnis Karki, tervishoiukõrgkooli rektor Anneli Kannus ja arstiteaduse üliõpilane Kadri Kasak.
Eile tõmbasid arsti- ja tervishoiutudengid üles koostööpalli, millest loodetavasti saab nurgakivi meditsiinitöötajate ühisele õppimisele. Köit sikutasid (vasakult) Tartu tervishoiukõrgkooli füsioteraapiatudeng Kairit Linnaste, arstiteaduskonna prodekaan Tõnis Karki, tervishoiukõrgkooli rektor Anneli Kannus ja arstiteaduse üliõpilane Kadri Kasak. Foto: Kristjan Teedema

Kahekümne aasta eest nägi haiglas lamav patsient peamiselt arste ning õde käis vaid protseduure tegemas, nüüd näeb haige pigem õdesid ja arstiga kohtub vaid hädavajadusel.

«Õde on tänapäeva kõrgelt haritud meditsiinitöötaja ning ta oskab palju rohkem kui lihtsalt süsti teha ja verd võtta,» sedastas Eesti Arstiteaduse Üliõpilaste Seltsi president Kadri Kasak. Tuleviku meditsiin näeb välja pigem nii, et arst juhib ravimeeskonda, kuhu kuuluvad õed, füsioterapeudid, hooldajad ja näiteks ka ämmaemandad.

Tulevased arstid õpivad Tartu Ülikooli arstiteaduskonnas, ülejäänud meeskonnaliikmed saavad väljaõppe Tartu tervishoiukõrgkoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles