Pilv peab Savisaare juhtumi valguses vajalikuks seaduse muutmist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pilv.
Aivar Pilv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vandeadvokaat Aivar Pilv, kes esindab Aleksander Kofkinit Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare Šveitsi pangakonto kahtlusega seotud juhtumis, leiab, et väärandmete kasutamise tõkestamiseks tuleks seadust muuta.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar eitab tänases Äripäevas avaldatud kahtlustusi, et tal on Šveitsi pangas konto, kus võib olla korruptiivselt saadud raha, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kirjalikus kommentaaris ütleb Edgar Savisaar, et tal pole Šveitsis kontosid ning ta pole sealsetes fondides ega firmades olnud tegelik kasusaaja.

«Küsimus sellest, kas tänane kriminaalmenetlus võimaldab isikul saada efektiivset menetluse kestel kaitset sellistes küsimustes, mis puudutavad ebaõigeid faktiväiteid, isikuandmeid, ja ilmnenud on see, et see praegune regulatsioon ja kohtute seisukoht, et kõiki neid küsimusi on võimalik lahendada kriminaalmenetluse raames, ei taga meie arvates kiiresti piisavalt efektiivselt õiguskaitse võimaluste rakendamist,» lausus Pilv.

«Sellepärast, et kriminaalmenetlused on tihtipeale aastaid kestvad ja selle jooksul toime pandud rikkumised tagantjärele ei ole kõrvaldatavad või ei ole neil niivõrd efektiivset mõju, et inimese hea nimi või ebaõiged faktiandmed saaksid ümber lükatud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles