EOK sokutas Kõksi dopingukütiks

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildike ajast, kui Sulev Kõks võitles koos Mati Alaveri ja Andrus Veerpaluga WADA dopingutesti vastu.
Pildike ajast, kui Sulev Kõks võitles koos Mati Alaveri ja Andrus Veerpaluga WADA dopingutesti vastu. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli eestvedamisel sai või saab sihtasutuse Eesti Antidoping nõukogu liikmeks Sulev Kõks. Mees, kes oli positiivse dopinguproovi andnud, ent hiljem rahvusvahelises spordiarbitraaži kohtus õigeks mõistetud Andrus Veerpalu kaitsemeeskonda kuulunud teadlaste rühma juht ja rahvusvahelise antidopinguagentuuri (WADA) tegevuse suur kriitik.

Seli sõnul on Kõks sisuliselt nõukogu liige juba kuu aega, sest juba siis andis ta sellele kohale asumiseks nõusoleku. Ametlikult pole see aga siiani vormistatud. EOK peasekretäri Siim Suklese sõnul jõudsid vastavad paberid temani alles paar nädalat tagasi ning lõplikult saavad dokumendid korda lähipäevil.  

Kui aga lähtuda Seli väitest, et Kõks on juba kuu aega sisuliselt nõukogu liige, selgub, et Tartu Ülikoolis töötav teadlane valas tuld ja tõrva organisatsiooni kaela, mida ta ise esindab. Eesti Antidoping on ju otseselt WADA liige ning selle organisatsiooni esindaja Eestis. Kõks on aga väitnud, et dopingukütid ei mängi puhast mängu, laborid töötavad ebakvaliteetselt ja sportlaste süüdimõistmise nimel võltsitakse dopinguproovide tulemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles