Steni muinasjutuvõistluse võit läks Tartusse

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steni muinasjutuvõistluse kolm paremat Aleks Tammiksaar, Elo Altnurme ja Birgit Kreem Tallinna raekojas võidutorti maitsmas.
Steni muinasjutuvõistluse kolm paremat Aleks Tammiksaar, Elo Altnurme ja Birgit Kreem Tallinna raekojas võidutorti maitsmas. Foto: Laura Oks

Tartu katoliku hariduskeskuse õpilase Elo Altnurme muinasjutt «Veetüdruk ja tulepoiss. Maagia tempel» valiti tänavuse Sten Roosi muinasjutuvõistluse parimaks.

Altnurme klassiõde Katrina Külm kirjutas loo «Eesti «muinasjutt»», mis sai lastekirjanduse keskuse keeleauhinna. Pisut Andrus Kivirähki stiilist mõjutatud lugu on ohvriterohke, erinedes tavalisest, õnneliku lõpuga muinasjutust.

Laupäeval Tallinna raekojas koos tütrega auhindu vastu võtnud Kadi Külm ütles, et katoliku kooli emakeeleõpetaja Aili Jaaniso on väga hea. «Tänapäeva noortele meeldivad verised lood,» kommenteeris ema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles