Jõgevamaal pandi püsti kahemeetrine Kalevipoeg

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevipoja kuju Kääpal.
Kalevipoja kuju Kääpal. Foto: Vooremaa

Alates eelmisest nädalast kõrgub Jõgevamaal Saare vallas Kääpa külas Kalevipoja muuseumi ees eeposekangelase kahe meetri kõrgune puukuju.

Kalevipoja muuseumi juhataja Viivi Lani sõnul tekkis paar aastat tagasi mõte, et muuseumi ümbritsevas pargis võiks vägilase kuju olla, kirjutab Vooremaa.

Kuju otsustati tellida Tartumaal Vedul elavalt puuskulptuuride meisterdajalt Jaan Kaljuveelt ning tingimuseks oli, et puust Kalevipoeg oleks võimalikult ehtne ja vähemalt kahe meetri pikkune.

«Mõned külastajad on avaldanud arvamust, et muuseumi ette kolinud Kalevipoeg on liiga nukker, aga mina nimetaksin tema ilmet mõtlikuks,» lausus Lani.

Kuju autori sõnul pidas ta silmas seda, et Kalevipoeg tegi kangelastegude kõrval mõndagi, mille üle tal oleks põhjust järele mõelda.

Vajalik raha Kalevipoja kuju tellimiseks saadi sihtasutusest Kalevipoja Koda ja Kalevipoja muuseumile tehtud annetustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles