Raidma: ootame Kanadalt panustamist Balti õhuturbesse

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Raidma.
Mati Raidma. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma avaldas tänasel kohtumisel Kanada parlamendi Kanada-Põhjamaade-Baltikumi parlamendirühma delegatsiooniga lootust, et Kanada hakkab osalema ka Balti riikide õhuturbes.

«Kanadaga seob meid positiivne koostöö. Sõjalise poole pealt olime koos kuni 2011. aastani Afganistani lõunapiirkonnas NATO missioonil. Loodame väga, et militaarkoostöö Kanadaga jätkub teistes valdkondades Eelkõige on meie huvi see, et Kanada panustaks Balti õhuturbesse ja küberkaitsesse, kuid ka Balti kaitsekolledži tegevusse, kus praegu on end täiendamas üks Kanada õppur,» ütles Mati Raidma.

Kohtumisel oli kõne alla ka Põhjala riikide ja ka Arktika piirkonna  koostöö, kus Kanada pool kutsus Eestit aktiivsemalt osalema.

Kanada delegatsioonil olid täna kohtumised ka Riigikogu Eesti-Kanada parlamendirühmaga eesotsas Liisa-Ly Pakostaga ja riigikogu aseesimehe Laine Randjärvega.

Pärastlõunal kohtub delegatsioon väliskomisjoni aseesimehe Enn Eesmaaga ja kaitseminister Urmas Reinsaluga.

Kanada parlamendi Kanada-Põhjamaade-Balti riikide parlamendirühma delegatsiooni kuuluvad Garry Breitkreuz, Russ Hiebert, Terence Young, James Lunney ja Bruce Hyer. Kohtumistest võtab osa ka Kanada suursaadik John Morrison.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles