Sihikindlus päästis Eraania ja tõi võidu

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja Aili Jaaniso ütleb, et tema õpilane Elo Altnurme ei ole ainult hea fantaasia ja oma arvamusega tüdruk, vaid ka tüdruk, kes on paaril viimasel aastal silma paistnud õigekirjaolümpiaadidel.
Õpetaja Aili Jaaniso ütleb, et tema õpilane Elo Altnurme ei ole ainult hea fantaasia ja oma arvamusega tüdruk, vaid ka tüdruk, kes on paaril viimasel aastal silma paistnud õigekirjaolümpiaadidel. Foto: Margus Ansu

Heal jutukirjutajal tuleb alati valvel olla. Hetk, mis ta loomingus marjaks ära kulub, võib saabuda millal tahes. Seda kinnitas ka 15-aastane Elo Altnurme, tänavune Steni muinasjutuvõistluse võitja.

«Kõik sai alguse ühest kunstikooli naljast,» meenutas Elo Altnurme, Tartu katoliku kooli 8. klassi tüdruk. «Ma tahtsin nimetada ühte maad – Iraani. Aga ütlesin kogemata Iraania. Ja selle üle hakkasid mu kunstikoolikaaslased nalja heitma.»

Sõnavääratus tuli Elole meelde siis, kui ta otsis oma muinasjutu tegevuspaigale nime. Paik ise asus keset jääd ja lund, kaugel põhjapoolusel, ning elu sai seal eksisteerida vaid tänu ühele vägevale vulkaanile ja kuumaveeallikale, mis nägi välja nagu purskkaev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles