Allan Käro: seda nüüd kindlasti mitte

, ajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Käro
Allan Käro Foto: Liis Treimann

Keegi on riigikogu liikme Jaak Alliku sügavale eksiteele juhatanud. Ma ei mõtle selle all sugugi tema esmaspäeval ETV saates «Välisilm» kõlanud väidet, et «mingit Vene ohtu pole olemas ega pole kunagi ka olnud, sellepärast et kunagi ei ole toimunud mingit Vene riigi kallaletungi Eestile või Eesti riigile».

Nagu Allik järgmisel päeval seletas, mõtles ta selle avaldusega tegelikult, et Venemaa ei ole kunagi ainult Eestile kallale tunginud, Eesti aladel toimunu on sündinud suuremate sõjategevuste käigus. «Eesti konkreetselt ei ole Venemaad huvitanud,» kinnitas ta («Allik­: pidasin silmas, et Venemaa ambitsioonid ei seostu üksnes Eestiga», postimees.ee, 09.04).

See parandatud variant on selline «vesi on märg»-tüüpi avaldus, mis juhib tähelepanu üldtuntud tõsiasjale ja mille peale oskad vaid õlgu kehitada. Aga kui poliitik arvab, et tema valijad tahavad sellist asja kuulda, siis on tal igati õigus seda välja öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles