Rongid siin veel ei käi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimaja liiklussõlme üht rööpapaari mahutava 51 meetri pikkuse ja kuue sillatalaga raudteeviadukti ehitus algas talvel. Nüüd valmistavad töömehed kõige muu hulgas ette ka viadukti ühendamist raudteega.
Postimaja liiklussõlme üht rööpapaari mahutava 51 meetri pikkuse ja kuue sillatalaga raudteeviadukti ehitus algas talvel. Nüüd valmistavad töömehed kõige muu hulgas ette ka viadukti ühendamist raudteega. Foto: Margus Ansu

Aga päev, mil Võru tänava lõpu naabruses postimaja liiklussõlmes rongid taas vanadesse ja autoliiklus täiesti uutesse rööbastesse lähevad, polegi enam kuigi kaugel. Enne seda tuleb autojuhtidel seal aga arvestada ümbersõidu ja ebamugavustega.

«Ehitus läks lahti siin jaanuaris, märtsis valmisid viadukti sambad ja neile paigaldati raud­betoonist talad,» tutvustas postimaja liiklussõlme kerkiva raud­teeviadukti ehitusjärge maanteeameti Lõuna regiooni ehitusosakonna juhataja Oleg Lužetski.

Üht rööpapaari mahutaval 51 meetri pikkusel raudteeviaduktil on kuus tala, mis kaaluvad 68–74 tonni. Tulevikus saab vajadusel viaduktile teisegi viadukti kõrvale ehitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles