Allik vabandas haavavana mõjuda võinud sõnakasutuse eest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Allik
Jaak Allik Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Riigikogu Eesti-Venemaa parlamendirühma liige Jaak Allik (SDE) vabandas nende ees, keda haavas tema öeldu, et mingit Vene ohtu Eestile pole kunagi olemas olnud.

Allik rääkis ETV saates «Kahekõne», et tema palju kõneainet pakkunud intervjuu Krister Parisele ei olnud mõeldud osana valimiskampaaniast, vahendab ERR Uudised.

«Kui mu sõnakasutus seal tõesti on haavanud – ja ma saan aru, et on haavanud ka heatahtlikke lugejaid, siis see tekitab minus suurt kahetsust ja ma vabandan, sest kontekst on ju selles, et Venemaa ei ole rünnanud kunagi ainult Eestit, Venemaa oht ei ole ähvardanud ainult Eestit. /.../ Samasugused ohvrid olid ka teistes Balti riikides ja olid ka Venemaal endal stalinliku režiimi tulemusena,» selgitas ta.

«Paatos on ju selles, et kasutada Vene ohu teemat ja Vene kaarti alati enne valimisi, nagu Eestis on kombeks, hakata sildistama erakondi – kes on venemeelsemad, kes on eestimeelsemad, kelle valimisel võib Vene oht olla suurem, on minu meelest küll, ütleks isegi, et alatu,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles