Linnast kaob pool sajandit kaubelnud Tartu pood

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu pood on Riia 11 majas kaubelnud 1959. aasta detsembrist. Viimased 20 aastat on seal rendipinnal kauplust pidanud AS Giga, mis lõpetab poepidamise 30. aprillil.
Tartu pood on Riia 11 majas kaubelnud 1959. aasta detsembrist. Viimased 20 aastat on seal rendipinnal kauplust pidanud AS Giga, mis lõpetab poepidamise 30. aprillil. Foto: Margus Ansu

Riia mäel aastakümneid tegutsenud Tartu poe riiulid on üsna hõredad, sest ülikoolilinna ruumides rentnikuna kauplust pidav soojafirma Giga tõmbab seal otsi kokku ja paistab, et sealne rahvas jääb kodupoeta.

«See on nüüd küll hull lugu,» pahvatas Tartu poega ühes majas elav Tartu Ülikooli füüsika didaktika lektor Henn Voolaid kodupoe sulgemisest kuuldes esimese hooga. «Kurat, see mul nagu oma sahver: vaatad, et leib on otsas ja lähed poodi.»

Tudengina lähedal ühiselamus elanud Henn Voolaid on seda poodi kasutanud üle 50 aasta. Ta märkis, et kunagi olid majaelanikud värava kinni parkinud suurte kaubaautode pärast poe peale küll veidi pahased, kuid nüüd suuri kaubaautosid ja pahameeltki enam pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles