Neonatsiprotsessi algus lükkus segaduse tõttu edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud laupäeval kogunesid Münchenis fašismi ja neonatsismi vastu protestijad. Pildil meeleavaldaja, käes NSU ohvri nimega leht.
Möödunud laupäeval kogunesid Münchenis fašismi ja neonatsismi vastu protestijad. Pildil meeleavaldaja, käes NSU ohvri nimega leht. Foto: Reuters/ScanPix

Paremäärmuslik rakuke sai riigis aastaid vabalt tegutseda, sest võimud keskendusid mõrvatud sisserändajate päritolule.

Üks põrumine teise järel: pärast enam kui kümme aastat kestnud uurimist pidid homme kohtu ette astuma Saksa neonatside rühmituse NSU (Nationalsozialistischer Untergrund ehk natsionaalsotsialistlik põrandaalune) liikmed, kes aastail 2000–2007 mõrvasid rassistlikel motiividel kümme inimest. Eile lükkas Müncheni liidumaa kõrgem kohus protsessi alguse maikuuni edasi, sest puhkes segadus istungit kajastada tahtnud ajakirjanikele mõeldud kohtade arvu ümber.  

Kummalisel kombel ei lubanud kohus istungile ühtegi Türgi meediaväljaannet. Samal ajal sai akrediteeringu aga mitu üsna marginaalset Saksa väljaannet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles