Tallinn nõuab kohtus valitsuselt aktsiisiraha

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Klandorf.
Kalle Klandorf. Foto: Postimees

Tallinna linn esitas 14. märtsil halduskohtule kaebuse, et valitsuse korraldus kohalike teede hoiuks eraldatava raha jaotuse kohta tühistataks, eile otsustas kohus kaebuse menetlusse võtta.

Kohus tunnistas vastustajaks vabariigi valitsuse ja kohustas viimast esitama vastuse hiljemalt 27. maiks. Teedeehitust ja -remonti kureeriva Tallinna abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul on tegemist pretsedenti loova vaidlusega, kuna varem ei ole ükski kohalik omavalitsus teehoiu raha jaotamist kohtus vaidlustanud.

«Vaidlustatud korraldusega eraldati meile 2,9 miljonit eurot. Meie arvame, et see on ebamõistlikult väike summa, arvestades Tallinna suurust ja linna läbivat transiitliiklust. Sellele lisaks avas riik meetme, mis oli mõeldud nendele kohtadele, kus on sadamad ja mida läbib suur transiit. Me küsisime ka sealt raha, aga meile ei antud,» ütles Klandorf.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles