Ojuland: Ansipi avaldus Ukrainas ei tee talle au

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Timo Arbeiter

Europarlamendi saadik Kristiina Ojuland ütles Andrus Ansipi Ukraina-visiidi ajal tehtud «ühe daami» avaldust kommenteerides, et see ei tee peaministrile au.

«Ma ei oska öelda, mida peaminister Ansip möödunud nädalal Ukrainas täpselt ütles, kuid see, mis Ukraina meedia pressiteatest on meieni jõudnud, ei tee talle kindlasti au,» ütles Ojuland Postimehe palvel vahejuhtumi kohta arvamust avaldades.

Rohkem eurosaadik peaministri visiiti ei kommenteerinud, vaid suundus Ukraina arengu teemale. «Ukrainas on hulganisti probleeme, ebakindlast õigussüsteemist ulatusliku korruptsioonini, mis vajavad kiiret lahendamist. Praeguste reformide taustal näib Ukraina aga liikuvat euroopalike väärtuste ja demokraatliku õigusriigi suunas ning selle koostöö üheks edukaks tulemuseks oleks assotsiatsioonilepingu allkirjastamine novembris,» rääkis ta.

«Tööd on vaja veel palju teha ning Euroopa Liit peab Ukrainat vajalike reformide elluviimisel aitama ning toetama, sest tegemist on olulise strateegilise partneriga,» lõpetas Ojuland.

Eelmisel nädalal Ukrainat külastades ütles peaminister Andrus Ansip Ukraina endisele peaministrile Julia Tõmošenkole viidates, et «ühe daami» küsimus ei tohiks takistada Ukraina ja Euroopa Liidu suhete arengut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles