Amfetamiiniäri viis kolm meest ja ühe naise kohtu alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kotikesed amfetamiiniga.
Kotikesed amfetamiiniga. Foto: SCANPIX

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtu alla kolm meest ja ühe naise, kes uurimisandmetel olid seotud suures koguses amfetamiini turustamisega, ühtlasi sai üks meestest süüdistuse alarmsõiduki tähise ebaseaduslikus kasutamises.

Süüdistuse järgi tegelesid Jevgeni (23), Igor (46), Anton (24) ja Liina (29) täpselt tuvastamata ajast, kuid vähemalt alates eelmise aasta septembrist Tallinnas suure koguse amfetamiini ebaseadusliku käitlemisega. Amfetamiini hankis Jevgeni, seejärel pakkis Anton narkoaine ja toimetas selle Jevgeni nimetatud peidukohta, kust Igor ja Liina aine ära võtsid ning väiksematesse pakenditesse pakkisid ja maha müüsid.

Uurimisandmetel käitles grupp seda skeemi kasutades mullu septembris ja oktoobris vähemalt 500 grammi glükoosiga lahjendatud amfetamiinisegu.

Politsei pidas kuriteos kahtlustatavad kinni 17. oktoobril. Igori juurest leiti kinnipidamisel umbes 85 grammi amfetamiini sisaldavat pulbrit ja Tallinnas Sütiste teel pargis asuvast peidikust veel 315 grammi. Samuti leiti gramm amfetamiinisegu Antoni elukohast.

Jevgeni kinnipidamisel avastas ka politsei, et tema kasutuses olevale sõiduautole BMW X5 on paigaldatud alarmsõidukile sarnane erisignaalseade, sireeniplokk koos juhtseadmega ja esikapoti alla asuv sireeniplokiga ühendatud valjuhääldi.

Kohus võttis Jevgeni ja Igori prokuröri taotlusel kohtueelse uurimise ajaks vahi alla. Samuti arestis kohus sõiduauto BMW X5 võimaliku konfiskeerimise tagamiseks.

Süüdistatavatest on ainsana on varem kriminaalkorras karistatud Igor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles