Riisalu: majandusinvasioon on Eestile eriteenistustest ohtlikum

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu
Aivar Riisalu Foto: Andres Haabu

Kaitsepolitsei tõi oma aastaraamatus välja, et uute inimeste värbamisaktiivsus Vene eriteenistuste poolt on kasvanud kolmandiku võrra, poliitiku Aivar Riisalu (KE) hinnangul on majandusinvasioon aga eriteenistustest ohtlikum.

Riisalu tunnistas ETV saates «Foorum», et ka teda on püütud värvata ning ta rääkis sellest kapole, kuid ohufaktoriks on tema sõnul ka ettevõtlusalased sidemed, vahendab ERR Uudised.

«Ma julgeksin liigitada ettevõtlusalaseid sidemeid ja läbi kapitali sissevoolu legaliseerumisi täna selliseks ohufaktoriks, millest me tühjagi ei tea,» ütles Riisalu ja lisas, et eriteenistus on üks teema ja see on selgelt äratuntav, aga majandusinvasioon on «oluliselt peenem mäng».

«Ma ütlen otse, et seal tekivad ka rahalised võimalused ja läbi raha teatavasti jõutakse erakondadeni ja läbi erakondade jõutakse otsusteni,» lausus ta ja lisas, et annetused pärinevad valdavalt ju siiski Eesti või Euroopa Liidu kodanikelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles