Demineerijad hävitasid Kalevi kommivabriku juures miinipilduja miini

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demineerijad hävitasid Kalevi kommivabriku juures miinipilduja miini.
Demineerijad hävitasid Kalevi kommivabriku juures miinipilduja miini. Foto: Põhja päästekeskus

Päästeameti demineerijad hävitasid täna pärastlõunal Rae vallas Põrguvälja teel Kalevi kommivabriku kõrval kaevetööde käigus leitud sõjaaegse lõhkekeha - saksa päritolu 81-millimeetrise miinipilduja miini. 

Lõhkekeha leidnud traktoristi sõnul oli ta alati olnud teadlik võimalusest leida kaevetööde käigus sõjamoona, kuid seitsme aasta jooksul polnud seda veel juhtunud.

Mehe sõnul oli ta treeninud end maa seest välja tulevaid rauast esemeid ära tundma ja selle mürsu puhul sai ta kohe aru, et tegemist on mingi ohtliku lõhkekehaga.

Mürsu leidnud, eemaldus ta kohe traktoriga ja mürsust sai seejärel juba teate Häirekeskus numbril 112. Demineerijad said sündmuskohale väljakutse kell 11.55, ohtlik lõhkekeha hävitati mõni minut pärast kella kolme.

Politseipatrullid sulgesid liikluse Kalevi kommivabriku juures ja inimesi ei lastud mitmesaja meetri raadiusest lõhkamiskohale lähemale. Lõhkekeha hävitades paiskus mitu tonni pinnast, mis oli lõhkekehale peale kuhjatud, hinnanguliselt ligi nelja-viie meetri kõrgusele.

Demineerijad mõistavad, et halvas seisukorras lõhkekehade kohapeal hävitamine linnakeskkonnas häirib inimeste tavapäraseid tegevusi, kuid et tagada kõigi ohutus, tuleb inimesed ohualast eemal hoida.

Kuni ohualale tikkuvad inimesed ei ole ohutus kohas ei saa demineerijad ka lõhkekeha hävitada.

Videot lõhkekeha hävitamisest vaata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles