Maanteede massipiirangud segavad põllutööde algust

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traktor.
Traktor. Foto: Margus Ansu

Maanteede kevadise lagunemise ärahoidmiseks kehtestatud 10 tonni massipiirang takistab Saaremaa põllumeestel kevadtöödega alustamist.

Orissaare valla Kavandi küla talunik Aavo Aljas ütles, et lähipäevadel peaks algama taliviljadele väetise panek, aga põhimõtteliselt kõigil põldudele viivatel maanteedel on 10 tonni massipiirang, mis ei võimalda töödega alustada, kirjutab Saarte Hääl.

«Traktor ise kaalub 8 tonni ja kui ma haagin sellele külviku paari tonni väetisega järele, siis ei või ma enam tee peal liikuda ja põllule minna ei saa,» rääkis Aljas.

Piirangute tõttu ei saa talumees isegi väetist ega traktorikütet juurde tellida, sest väetiseauto koos koormaga kaalub 25 tonni ja ka kütuseveok ületab lubatud tonnaaži.

Maanteeameti Lääne regiooni juhataja Enn Raadik ütles, et sel aastal sattusid põllutööd ja teepiirangute periood kokku hilisema kevade tõttu. Et piiranguid mitte rikkuda, soovitas Raadik põllutöödeks kasutada vaheladusid ja väiksemaid autosid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles