Tartu õlu läheb kuningakodadesse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Imperial on hea, aga ma olen rohkem Ale-poiss,» lausus koos A. Le Coqi juhi Tarmo Noo­­biga reedel firma kahte uut kesvamärjukest mekkinud Suur­­britannia suursaadik Chris Holtby (pildil vasakul koos Tarmo Noobiga).
«Imperial on hea, aga ma olen rohkem Ale-poiss,» lausus koos A. Le Coqi juhi Tarmo Noo­­biga reedel firma kahte uut kesvamärjukest mekkinud Suur­­britannia suursaadik Chris Holtby (pildil vasakul koos Tarmo Noobiga). Foto: Margus Ansu

Sajand tagasi varustas Tartu õlletehas Venemaa keisrikoda õllega, mille retsepti järgi kääritas joogitootja kaks uut sorti. Imperial Goldi ja Imperial Ale õllega püüab A. Le Coq nüüd vallutada Euroopa kuningakodade südameid.

«Imperial on hea, aga ma olen rohkem Ale-poiss,» lausus koos A. Le Coqi juhi Tarmo Noo­­biga reedel firma kahte uut kesvamärjukest mekkinud Suur­­britannia suursaadik Chris Holtby (pildil vasakul koos Tarmo Noobiga). Tartusse oli saadik tulnud tutvuma A. Le Coqi õlletootmisega ning võtma kuninganna nimel vastu siinse õlletootja kingitust – kahte kasti vahutavat jooki.

Tartu Postimehele kinnitas suursaadik pärast ringkäiku õlletehases ja õllemuuseumis, et Londonisse Buckinghami paleesse ta kingitust otseselt kohale ei vii. Tema ülesanne on tartlaste pruulitud õlut ise mekkida ning anda kogetust aru õukonnale. «Olen kindel, et raport tuleb positiivne,» sõnas Holtby. Tema sõnul on tähtis ära märkida ka õlletootmise ajalugu, mis ühendab Londoni ja Tartu pruulijaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles