Mihkel Mutt: häid immigrante pole ega tule

Mihkel Mutt
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Mutt.
Mihkel Mutt. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Parimate migrantide nimel võitlevad kõik riigid, Eesti šansid on Lääne-Euroopa riikidega võrreldes kasinad, kirjutab kolumnist Mihkel Mutt.

Ministrite ettepanek lihtsustada elamisloa taotlemist oleks mõistlik samm, aga liiga hilja. Kuigi … Kas õiget aega oleks kunagi olnudki? Uusi töökäsi ja ajusid vajatakse enamikus läänemaades. Migratsioon toimub juba Euroopa Liidu sees, Hispaaniast, Kreekast ja mujalt lähevad noored spetsialistid sinna, kus loodavad leida rakendust. Eestist ja teistest endistest idabloki maadest lahkuvad ka lihtsama töö tegijad.

Ministrite ettepanek puudutab väljastpoolt ELi tulijaid. Siin pole Eesti konkurendid üksnes Euroopa maad, vaid kogu maailm. Kõik võitlevad isekeskis, et parimad migrandid endale saada. Sest kuigi aina korratakse, et on poliitiliselt ebakorrektne rääkida halbadest ja headest migrantidest, on tegelikkuses asjad just nii. Eesti šansid meelitada tippspetsialiste, tudengeid ja ettevõtjaid on kasinad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles