Tiitlikaitsja Vettel domineeris Bahreini etapil, Räikkönen kavaldas

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel poodiumil jutuhoos.
Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel poodiumil jutuhoos. Foto: SCANPIX

Bahreini vormel-1 etapp tõi hooaja teise ja karjääri 28. etapivõidu Red Bulli piloodile Sebastian Vettelile, kes kindlustas ka sarja üldarvestuses liidripositsiooni – tal on  koos 77 punkti, 2. koha saanud Lotuse sõitja Kimi Räikkönen jääb maha kümne punktiga. «Oli vigadeta sõit algusest lõpuni. Auto oli super ja suutsin head kiirust hoida,» sõnas Vettel pärast võistlust pressikonverentsil.

Teiselt kohalt startinud Vettel haaras liidrikoha üsna võistluse alguses ning rohkem põnevust pakkus võistlus tema selja taga. Kaheksandalt kohalt startinud Räikkönen tõusis teiseks tänu heale taktikale, soomlane suutis taas rehvidega õrnemalt ümber käia kui kaasvõistlejad ning piirdus vaid kahe boksipeatusega. «Meeskonna jaoks oli tänane päev kordaminek, teine ja kolmas koht on ju väga hea tulemus. Isiklikult oleksin mõistagi võita tahtnud, aga täna polnud mul selleks piisavalt kiirust,» rääkis Räikkönen MTV3 vahendusel.

«Pärast kvalifikatsiooni teadsime, et peame võistlusel hästi sõitma ja tuleb raske päev. Esimesed ringid kõige paremini ei õnnestunud, ent pärast rehvivahetust sain hea hoo sisse. Üldarvestuses ei kaotanud ma Vettelile palju punkte ja siit on päris hea edasi minna,» lisas soomlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles