Vene kooli abiturient: tahan sõita Eestist võimalikult kaugele – USAsse või Austraaliasse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenia D.
Ksenia D. Foto: Olga Lebedeva

Koolides algasid riigieksamid – esimene eksam on eesti keel kui võõrkeel vene õppekeelega koolides, mis algas täna hommikul kell 10.


Venekeelse Postimehe veebireporter käis Linnamäe vene lütseumis abiturientide eksamimuljeid ja tulevikuplaane uurimas.

«Ausalt öeldes ei tundunud eksam kuigi keeruline. Kahtlen ainult esimese kuulamisülesande vastuses. Aga muidu tundus kõik tuttav ja kerge, loodan head tulemust,» rääkis 12B klassi õpilane Ksenia D.

Ksenia rääkis, et tahab kõrgema hariduse omandada Eestis, aga seejärel sõita välismaale elama. «Ma veel mõtlen, millisesse ülikooli astuda. Kui rääkida konkreetsetest erialadest, siis tahaksin astuda Tallinna Tehnikaülikooli rahvusvaheliste suhete erialale. Kuid kahjuks on seal tasuline õpe ja see toimub ainult inglise keeles. Kui valida tasuta asjade seast, siis inglise filoloogia Tallinna Ülikoolis. Pärast bakalaureuse kraadi saamist tahan õpinguid jätkata välismaal. Või lõpetan siin magistrantuuri ja siis sõidan Eestist ära,» lisas tüdruk.

Ksenia sõnul on terve rida põhjuseid, miks mitte elada Eestis. «Esiteks, ma olen juba aru saanud, et Eestis on väga raske tööd leida. Teiseks on mõned isiklikud momendid. Näiteks ei meeldi mulle üldse siinne kliima. Tahan sõita Eestist võimalikult kaugele – USAsse või Austraaliasse. Eriti Austraaliasse, sest mul on seal tuttavad. Mulle meeldib sealne kliima ja austraallaste mentaliteet,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles