Hoovi haljastamine ühendab isegi suure kortermaja elanikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galina Tõziatovat, kes hooldab juba veerand sajandit Läänemere 17 tee maja ette rajatud aeda, pole takistanud kevadel näppe mulda pistmast ei külm ilm, vahetunud riigikord ega haljastusprojekti puudumine.
Galina Tõziatovat, kes hooldab juba veerand sajandit Läänemere 17 tee maja ette rajatud aeda, pole takistanud kevadel näppe mulda pistmast ei külm ilm, vahetunud riigikord ega haljastusprojekti puudumine. Foto: Küllike Rooväli

Hiljaks jäänud kevad pole lasknud kortermajade juures omaenese rõõmuks lillepeenraid tegevatel prouadel veel võõrasemasid ja muud värvikirevat maha istutada, küll aga on püsikupeenrad täis tärkavaid taimi ja nende keskel õitsevad täiel rinnal siniliiliad, sinililled, lumi- ja märtsikellukesed.

Lasnamäelane Galina Tõziatova, kes elab Läänemere teel üheksakorruselises majas, oli eile ainus, kes oma kvartalis jaheda tuule kiuste peenramaad haris, oksi ja võsusid lõikas ning märtsikellukeste vahelt lehti koristas.

Naine nentis, et tal on käsil oma väike laupäevak, sest harjumus sunnib ikka käed mullaseks tegema vaatamata sellele, et aeg-ajalt piinav seljavalu naeratuse näolt viib. 25 aastaga on maja tänavapoolsele küljele tekkinud tema miniaed, kus kasvavad suuremate taimedena veerandi sajandi vanused valged sirelid ning hulk lilli. Naise sõnul ebaõnnestusid katsed tulpe ja krüsanteeme maha panna, sest need viidi ära koos sibulatega. «Eks need naisterahvad olid, kes koos sibulatega lilled kaasa viisid, mehed oleks ainult kinkimiseks murdnud,» oletas Tõziatova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles