India üritab riigis lokkavat seksuaalvägivalda kontrolli alla saada

Liisa Tagel
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India koolitüdrukud pärast viieaastase tüdruku vägistamist toimunud vaikival protestiaktsioonil plakatiga, millel seisab: «Tüdrukud on rahvuslik uhkus.»
India koolitüdrukud pärast viieaastase tüdruku vägistamist toimunud vaikival protestiaktsioonil plakatiga, millel seisab: «Tüdrukud on rahvuslik uhkus.» Foto: SCANPIX

Möödunud nädalal vapustas Indiat New Delhis toimunud vägistamine, kus kahe mehe ohvriks oli viieaastane tüdruk. See vallandas taas seksuaalse vägivalla vastase protestilaine ning arutelu selle tagamaade ja vältimisvõimaluste üle.

Politsei peakorteri, parlamendi ning sise- ja peaministri maja ette kogunes pärast juhtumi avalikustamist hulk meeleavaldajaid, kirjutab India ajaleht Daily Bhaskar. Seal seisid protestijad ka eile.

New Delhi politsei ülemkomissari Neeraj Kumari aadressil on kostnud teravat kriitikat, sest korrakaitseorganid ei suuda linnas julgeolekut tagada. «Kas on inimlikult võimalik ühel politseinikul sellist juhtumit ennetada, kus naaber meelitab endaga kaasa kodus mängiva tüdruku ning sooritab kuriteo?» kaitses end mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles