Sotsioloog: valitsus külvab hirmu

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööbörs Tallinna trammipargis.
Tööbörs Tallinna trammipargis. Foto: Mihkel Maripuu

Sotsioloog Andrus Saare sõnul saadab juba mitu kuud otsustusvõimetu olnud valitsus elanikkonnale vastukäivaid sõnumeid, millega luuakse hirmuolukorda.

«Palka vähendatakse 8 protsenti, 10 protsenti, kõigil, osal, kellel pension jääb, langeb jne. Sellega tekitatakse hirmutunne, mis on absoluutselt vale seisund ühiskonnas,» vahendab ERR uudised sotsioloog Andrus Saare intervjuud hommikusaates «Terevisioon».

Tema sõnul on hirmuga võimalik rahvast teatud hetkel juhtida ja suruda peale teatud liiki otsuseid, kuid tema hinnangul on tegu väga vale vahendiga.

See aga, et inimesed tunnetavad, et peale iseenda pole kuskilt mujalt abi loota, võõrandab Saare sõnul elanikkonda riigist. «Rääkimata sellest, et riik on juba võõrandunud rahvast,» lisas ta.

Sotsioloog tõi välja kuu aega tagasi tehtud küsitluse tulemused, mis näitas, et valitsuse tegevusega ei ole rahul kaks kolmandikku Eesti elanikest ja riigi majandusliku olukorraga pole rahul 70 protsenti elanikest. «See tähendab, et see, mis ühiskonnas toimub, on jõudnud peaaegu igaüheni,» sõnas Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles