Presidendi kantseleile pommiähvarduse teinud mees tuli ise politseisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi kantselei
Presidendi kantselei Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Tallinnas laupäeva hommikul presidendi kantseleile pommiähvarduse teinud mees tuli pärastlõunal ise politseisse ja tunnistas teo üles.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrichi sõnul selgus uurimisel, et algselt kinni peetud isik polnud pommiähvarduse tegemisega otseselt seotud. «Küll aga tuli politseisse mees, kes tunnistas pommiähvarduse tegemise üles. Politsei alustas tema suhtes kriminaalmenetlust,» ütles Uldrich BNSile.

Uldrichi sõnul helistati kella 8.30 ajal häirekeskusesse ja teatati, et Tallinnas Kadriorus plahvatab presidendi ametiruumides lõhkekeha. Päästeameti demineerijad käisid sündmuskohal olukorda kontrollimas, kuid pommi ei leidnud, samuti ei järgnenud plahvatust.

Karistusseadustik näeb lõhkekehaga ähvardades avaliku korra raske rikkumise eest kohtus süüdimõistmisel ette kuni viieaastase vangistuse. Samuti on eriteenistustel õigus seaduserikkujalt välja nõuda varaline kahju, mis kulus valeväljakutsele reageerimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles