Kui elujõuline on Eesti džäss?

Hedvig Hanson
, džässlaulja ja -muusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Aimla
Siim Aimla Foto: SCANPIX

Jazzkaar on lõppenud. Suur džässipidu rõõmustab, aga ka paneb mõtlema. Tänase rahvusvahelise džässipäeva puhul avaldasid mõtteid Eesti džässi hetkeolukorrast väljapaistvad džässmuusikud:  trummar ja Eesti Jazzliidu esimees Tanel Ruben, saksofonist ja Estonian Dream Big Bandi kunstiline juht Siim Aimla, kitarrist Virgo Sillamaa ning pianist ja Eesti Jazzliidu juhatuse liige Kristjan Randalu.

Kristjan Randalu, oled oma džässihariduse ja kontserdikogemuse saanud välismaal, milline paistab Eesti džäss väljapoole ja milliseid tähelepanekuid oled teinud Eestis?

Džäss Eestis on väga mitmekesine ja esindatud on palju suundi. Kuna tegemist on ikkagi rahvaarvult väikese riigiga, on ka muusikute ring ülevaatlik. Seetõttu on teatud stiilid ja eelistused esindatud ainult üksikute poolt. Eesti džässi kuvand väljaspool pole üheselt selge. Läbi aastate on eriti Jazzkaarega seoses palju artiste siin käinud ja vähemalt teadlikud, et selline koht olemas on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles