Eesti muusika kasvulava väetis

Kaarel Arb
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadio 2 erinevad põlvkonnad. Kunagine R2 hommikuprogrammi saatejuht Reet Linna praeguste tegijate Madis Aesma (vasakul) ja Indrek Vaheoja vahel.
Raadio 2 erinevad põlvkonnad. Kunagine R2 hommikuprogrammi saatejuht Reet Linna praeguste tegijate Madis Aesma (vasakul) ja Indrek Vaheoja vahel. Foto: Raadio 2

Homme, 1. mail, möödub 20 aastat päevast, mil läks esimest korda eetrisse Eesti Raadio teine programm Raadio 2, mis BBC Radio 1 eeskujul oli ja on ka praegu suunatud eelkõige nooremale kuulajale ning keskendub «õhtuses vööndis» eri stiilide alternatiivmuusikale.

Kommertsteadetest pungil noorteraadiona alustanud programmist on 20 aastaga saanud reklaamivaba raadiojaam, mis üheks oma peamiseks ülesandeks on võtnud uue ja ka vana eesti muusika tutvustamise – sealhulgas selle põrandaaluse poole promomise, mis kommertsraadiotesse ei pääse.

Peatoimetaja Henry Kõrvits võtab Raadio 2 olemuse kokku lihtsa võrdlusega: «Kui teised mängivad raadios lugu «Et uus saaks alguse», siis meie mängime «Meiecundimeest».»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles