Meelis Pai viimase hetke allkirjaga võttis nukuteater kaela 20 000 euro suuruse võla

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Pai avas nukuteatri ajutise saali mullu septembris.
Meelis Pai avas nukuteatri ajutise saali mullu septembris. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnas Ülemistel asuva Viktoria keskuse omanik arestis aprilli lõpus kogu seal asuva nukuteatri vara, kuni teater tasub arved kaheksa kuu eest, mil teater ruume peaaegu ei kasutanudki. Võla taga on untsuläinud ärikokkulepe ja üürileping, mille nukuteatri juht Meelis Pai allkirjastas päev enne ametist lahkumist.

Lugu algas mullu hilissuvel, mil nukuteatri toonane juht Meelis Pai otsis järgmisel hooajal peetavateks etendusteks teatrile ajutisi etenduspaiku, kuna teatri suur saal on talvel kasutuskõlbmatu. Lahenduse pakkusid välja nukuteatri kohviku omanikud, kelle ettevõte OÜ Caterer rendib Ülemistel hiiglaslikku Viktoria keskust. Plaan oli lihtne: nukuteater paneb seal asuvasse tühja tootmistsehhi üles teatrisaali ja hakkab andma etendusi, samas hoones asuv Catereri söögikoht saab aga juurde külastajaid ja keskus tuntust.

Avalikkusele räägiti, et ruumid on nukuteatrile tasuta ja jutt käib kahest või enamast hooajast. Tegelikult leppisid Pai ja Caterer OÜ suuliselt kokku, et üüri maksmata võib teater tegutseda neli kuud ehk 2012. aasta lõpuni, pärast seda tehakse uus üürileping.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles