Vaba Isamaaline Kodanik astub Tallinna poliitilise juhtimise vastu

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Saar (vasakul) ja Karli Lambot «Terevisiooni» stuudios.
Jüri Saar (vasakul) ja Karli Lambot «Terevisiooni» stuudios. Foto: ERR

MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik arvates peaks Tallinna-suuruse linna juhtimine olema apoliitilisem, sest Eesti erakonnad ei ole nii tugevad, et sellega professionaalsel tasemel hakkama saada.

2011. aasta 4. augustil asutatud MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik (VIK) mõttekoja esimees Jüri Saar rääkis intervjuus ETV saatele «Terevisioon», et ühendusel on üle 250 liikme ning et liikumine on algusjärgus, vahendas ERRi uudisteportaal.

VIKi Tallinna piirkonnaühenduse juht Karli Lambot kinnitas, et ta on valimisliidu üks Tallinna linnapea kandidaatidest, kuid valik tehakse tema sõnul suve jooksul.

Ta ütles, et Keskerakonna ja selle esimehe, praeguse linnapea Edgar Savisaare poliitika väljavahetamine Eesti pealinna juhtimisel on esimene eeldus sellele, et asjad Tallinnas hakkaksid õiges suunas liikuma.

«Muuta on ju vaja tervet loogikat: kas see kohalik omavalitsus on mingi riigi ressursside vastuvõtmise punkt, kuhu sealt ülevaltpoolt midagi antakse, või on ta tõesti omavalitsus - et ta valitseb enda territooriumil, tal on otsustamisõigused - ja need on ikkagi kõige tõsisemad probleemid,» ütles Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles