Valitsuspinged jõudsid solvangutena raadioeetrisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikrofon.
Mikrofon. Foto: Internet

Täna lagunenud valitsuskoalitsioonis kerisid pinged veel enne lõppu nii kõrgele, et see väljendus lisaks sõnasõjale valitsuse pressikonverentsil ka raadioeetris Reformierakonna peasekretäri Kristen Michali solvangutena rahandusministri aadressil.

«Küsiks, miks kriis on alguse saanud,» päris Michal Vikerraadio saates «Reporteritund» ja vastas ise: «Üks erakond ehk sotsiaaldemokraadid seadsid endale selge joone - ütlesid, et neil on kasulik valimiste jaoks valijatele pehmelt öeldes silma teha. Nad seadsid europarlamendi valimiste häältesaagi selgelt ettepoole riigihuvidest.»

«Minu meelest ei ole päris normaalne see, kus rahandusminister olukorras, kus tuleb eelarvet koostada, teeb riigikogus ekskursioone. Eile rahandusminister /--/ Tartus kohtus ka nii-öelda valijatega. See peaks olema igale tervemõistuslikule inimesele signaaliks, et inimesed ei võta oma tööd tõsiselt,» rääkis Michal.

Sotsiaaldemokraat Hannes Rumm hakkas Padarit kaitsma: «Siinkohal mul on heameel Vikerraadio kuulajatele meenutada, millisena olete te Ivari Padarit viimase aasta jooksul näinud teleekraanilt või fotodelt? Te olete teda näinud loppis, higisena, stressis, te olete näinud, et see on aus, siiras Eesti mees, võib-olla kõige vahetum minister kogu selles kabinetis, ta on kohusetundlik...»

Rummi jutu katkestas Michal vahele segades: «Ära pahanda, aga ütleme nii, et kui keegi pead ei pese, ei tähenda, et ta sellepärast kõvasti tööd teeb. Ja ma ei mõtle Padarit siin. See oli lihtsalt kujundlik näide, performance, kui soovid.»

Rumm leidis selle peale, et tegu oli Reformierakonna löögiga allapoole vööd, millele ta ei soovi isegi vastata.

Michal: ma ei solva Padarit

Kristen Michal selgitas hiljem pressiteates, et teda ei huvita Ivari Padari isik, kuid talle on väga vastu, et poliittehnoloog Hannes Rumm nimetab Padarit seetõttu kõvaks töömeheks, et ta näeb halb välja.

«Et tal on särk kortsus, lips viltu ja pea sassis? Ma ei saa aru, millist eeskuju peaks minister oma lodeva olekuga andma?» küsis Michal.

«Kui Eesti rahva probleemiks on südamehaigused ja meeste probleemiks ülekaalulisus ja ebatervislik elustiil, siis mis uhkuse allikas see olema peaks? Ja millist suurt töövõitu see tähistama peaks? See ei tohiks ometigi olla uhkuse allikas, isegi kui mingil põhjusel see nii on,» märkis Michal.

«Seega, ma absoluutselt ei solva äsja ametist vabastatud Ivari Padarit, kuid olen kindlalt selle vastu, et suvalist inimest peetaks sellepärast kõvaks töömeheks, et ta näeb kasimata välja,» ütles Michal.

Michali sõnul on tegijad need inimesed, kes suudavad oma tööd sisuliselt hästi teha ning hoolitseda on vaimu ja keha eest. «Uskuge, neid kes seda teevad polegi nii vähe.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles