Linnuga kokku põrganud taanlaste hävitaja lendas tagasi kodumaale

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks kahest NATO õhuturbehävitajast F-16 põrkas treeninglennul olles Eesti õhuruumis kokku linnuga. Lennuki mootor sai õnnetuses viga, mistõttu oli Taani õhujõudude hävitaja sunnitud jääma Tallinna.
Üks kahest NATO õhuturbehävitajast F-16 põrkas treeninglennul olles Eesti õhuruumis kokku linnuga. Lennuki mootor sai õnnetuses viga, mistõttu oli Taani õhujõudude hävitaja sunnitud jääma Tallinna. Foto: Toomas Huik / Postimees

Taanlaste hävitaja F-16, mis esmapäeval linnuga kokku põrkas ja seetõttu remonti vajas, lendas täna hommikul tagasi kodumaale.

Kaitseväe pressijaoskonna ülem Ingrid Mühling kinnitas Postimehele, et taanlaste lennuk lendas kodumaale täna hommikul.

Esmaspäeval treeninglennul olnud NATO õhuturbehävitaja F-16 põrkas Eesti õhuruumis kokku linnuga, misjärel maandus Tallinna lennuväljal. Et linnuga kokku põrganud lennuki mootor sai õnnetuses viga, oli Taani õhujõudude hävitaja sunnitud jääma kuni tänaseni Tallinna.

Teisipäeval saabus transpordilennukiga Eestisse Taani hooldusmeeskond, kes seadis hävitaja sellisesse korda, et temaga oleks võimalik lennata kodumaale. Seal on plaanis suuremad remonttööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles