Seadus nõuab, aga ka kaitseb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebaseadusliku raie võib ära tunda sellest, et pärast tööde lõppu ei näe mets välja hoolitsetud, vaid kõikjal on risu-räsu ja kiirustamise jälgi.
Ebaseadusliku raie võib ära tunda sellest, et pärast tööde lõppu ei näe mets välja hoolitsetud, vaid kõikjal on risu-räsu ja kiirustamise jälgi. Foto: Keskkonnainspektsioon

Raietöid tohib tegema asuda alles siis, kui on olemas vastav luba ametiasutusest ning omanikult. Hilisemate sekelduste vältimiseks tasub ühendust võtta kohaliku omavalitsuse haljastusosakonna spetsialistiga või kontakteeruda keskkonnainspektsiooni ametnikega.

Tallinna keskkonnaameti haljastuse osakonna juhataja Rita Krabi selgitab, et igas omavalitsuses on puude kärpimise või raieloa saamise puhul omad nüansid – seepärast tuleks pöörduda oma elukohajärgsesse ametiasutusse ning uurida sealt oma õigusi ja kohustusi täpsemalt.

«Tallinnas toimub puude raie ja hoolduslõikus Tallinna Linnavolikogu 19.05.2011 vastu võetud määruse nr 17 «Puu raieks ja hoolduslõikuseks loa andmise tingimused ja kord» alusel,» selgitab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles