Venemaa mõjukuselt kolmas mees astus ametist tagasi

Liisa Tagel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladislav Surkov koos Vladimir Putiniga.
Vladislav Surkov koos Vladimir Putiniga. Foto: AFP/SCANPIX

President Vladimir Putini ja peaminister Dmitri Medvedevi kõrval Venemaa mõjukuselt kolmandaks meheks nimetatud asepeaminister Vladislav Surkov astus Kremli teatel eile ametist tagasi.

Surkovi peetakse Venemaa «suveräänse demokraatia» arhitektiks, samuti nähakse teda Kremli-meelse noorteliikumise Naši sünni taga ning temaga seostatakse ka suurte telekanalite allutamist võimude rangele kontrollile.

Kremli kodulehel kinnitati, et Surkov lahkus ametist omal soovil, ent analüütikute hinnangul sunniti hall kardinal lahkuma Kremlis toimuva sisevõitluse tõttu. Märkimisväärne on sealjuures, et lahkumisavalduse allkirjastas Venemaa president Vladimir Putin, mitte Surkovi otsene ülemus, peaminister Dmitri Medvedev. Asjaolu näib kinnitavat kasvavat muljet, justkui väheneks Vene poliitikas Medvedevi roll hoolimata tema poolt üles näidatud lojaalsusest Putinile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles