Sõnakuulmatu õpilane tõi maalid kapist välja

Krista Piirimäe
, kunstiajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Ruusi maali «Kapisoo» (vasakul) allkiri tuleneb näituse nimest «Kapist väljas». Maali peateema on arvustaja sõnul inglise punase ja ultramariini vahekord, millele sekundeerivad koobaltroheline, roosa krapplakk, kaadmiumkollane ja põletatud umbra.
Martti Ruusi maali «Kapisoo» (vasakul) allkiri tuleneb näituse nimest «Kapist väljas». Maali peateema on arvustaja sõnul inglise punase ja ultramariini vahekord, millele sekundeerivad koobaltroheline, roosa krapplakk, kaadmiumkollane ja põletatud umbra. Foto: Kristjan Teedema

Martti Ruus on arhitekt ja  sisekujundaja. Et sisekujundused jäävad tihti lühiajaliseks – näiteks tema kaheksast raamatupoe kujundusest on alles üks –, hakkab loominguline vaim igatsema kestvamaid kunstiliike.

Martti Ruus näitas oma akvarelle kaks aastat tagasi kunstikogujale Margus Punabile. Too tundis ära ande, mis vajab koolitust, ja soovitas Ruusile Konrad Mäe stuudiot, mis Heldur Viirese käe all annab Tartus süstemaatilist klassikalist maaliharidust.

Punab arvab, et maalimisega ongi targem küpses eas tegelema hakata, sest siis ei ähvarda selle kirgliku elukutse esindajat enam noorusest tingitud läbipõlemise oht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles