Keskerakond viskas Parbuse ja Sepa välja

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Parbus ja Elmar Sepp (teisel pildil) heideti erakonnast välja kohe pärast süüdimõistva otsuse jõustumist.
Ivo Parbus ja Elmar Sepp (teisel pildil) heideti erakonnast välja kohe pärast süüdimõistva otsuse jõustumist. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakond heitis parteist välja Tallinna endise linnaametniku Ivo Parbuse ja praeguseks pankrotistunud Jüri Vilmsi Sihtkapitali juhi Elmar Sepa, kes eile ringkonnakohtus pistisekuritegudes süüdi mõisteti.

Keskerakonna pressiesindaja Taavi Puki sõnul arvati Parbus ja Sepp erakonnast välja kolmapäeval, kui riigikohus otsustas nende süüasja osaliste kassatsioonkaebusi mitte menetleda. «Kohe, kui see teade tuli, tegime põhikirja järgi otsuse ära,» lausus ta. Keskerakonna põhikiri näeb ette, et partei liige arvatakse erakonnast välja, kui tema kriminaalasjas on jõustunud süüdimõistev kohtuotsus.

Seppa võib lisaks erakonnast välja heitmisele oodata ka tagasikutsumine ASi Tallinna Soojus nõukogu esimehe kohalt. Tulenevalt äriseadustikust ja kohaliku omavalitsuse korralduse seadusest nimetab ja kutsub nõukogu liikme tagasi linnavalitsus. «Abilinnapea Arvo Sarapuu teeb linnavalitsusele ettepaneku võtta Elmar Sepa tagasikutsumise küsimus päevakorda,» kinnitas Tallinna linnakantselei avalike suhete teenistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles