Politseile 9. mai tähistamine lisatööd ei toonud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
9. mai tähistamine pronkssõduri juures kaitseväe kalmistul.
9. mai tähistamine pronkssõduri juures kaitseväe kalmistul. Foto: Liis Treimann

Neljapäeval Tallinnas kaitseväe kalmistul pronkssõduri juures toimunud Teise maailmasõja lõpu tähistamine politseile lisatööd ei toonud.

«Politsei jaoks möödus 9. mai rahulikult ja ei erinenud millegi poolest tavalisest tööpäevast,» ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kaarel Kuusk BNSile.

Samba juures oli hommikust peale palju lilli ja nende seas oli ka pärg, mille lindil kiri «Eesti rahvalt». Inimesed tõid lilli haudadele ja samba jalamile. Paljud lahkusid pärast lillede kohale asetamist, kuid pidevalt tuli juurde uusi inimesi.

Kell 9 panid pronkssõduri jalamile pärjad ja lilled Venemaa ajutine asjur Aleksandr Jaškin, Aserbaidžaani suursaadik Tofig Zulfugarov, Valgevene ajutine asjur Vadim Lazarenko ja Ukraina konsul Artjem Puškin.

Päeva jooksul panid Venemaa saatkonna diplomaadid lilli ja pärgi Nõukogude sõdurite haudadele Tartus, Maardus ja Haapsalus, Venemaa kaasmaalaste organisatsioonid asetasid lilli monumentidele Pärnus, Paldiskis, Kuressaares, Viljandis, Valgas, Peipsi äärsetes kohtades ja veel teistes Eesti linnades.

Kell 13 toimus Tallinnas Vene kultuurikeskuses 9. maile pühendatud kontsert.

ÜRO peaassamblee võttis 2004. aastal vastu resolutsiooni Teise maailmasõja lõppemise 60. aastapäeva kohta ning kuulutas 8. ja 9. mai mälestus- ja leppimispäevadeks, kutsudes üles neid päevi tähistama väärikalt, väljendades austust kõikidele Teises maailmasõjas hukkunud inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles