Paananen: välistöötajaid vaid seadust muutes ei meelita

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Paananen
Tiit Paananen Foto: Toomas Huik

Välismaalaste seaduse muudatusest ei piisa selleks, et muuta Eestit elu- ja töökohana välismaalastele atraktiivsemaks, arvab Skype Technologies OÜ juhatuse liige Tiit Paananen.

«Kui rääkida palkamisest, on meie fookus regionaalne, pilk laiem,» ütles Paananen intervjuus BNSile. «On ülitähtis, et Eesti oleks koht, kuhu inimesed tahaksid tulla. Oleme palju rääkinud immigratsiooniseadusest ja õnneks on seal palju positiivseid muudatusi. Näiteks uus välismaalaste seadus peaks bürokraatia poolt oluliselt lihtsustama.»

Seadus kõrvaldab Paananeni sõnul mõned takistused, aga ainult sellest ei piisa. «Eelkõige peab tegelema Eesti kui elu- ja töökoha mainega, tõstma piirkonna üldist atraktiivsust. Ka peaks tegelema teenustega, sellega, kuidas ühel välismaalasel on üldse võimalik avalikke ja eraõiguslikke teenuseid tarbida,» selgitas Paananen. «Tõsi, inimesele antakse Eesti ID-kaart ja kõik nagu töötaks, aga kui soovida seda mõnes keskkonnas kasutada, siis näiteks ingliskeelset tõlget ei ole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles