Tornide väljakule rajatakse lillefestivali iluaiad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tornide väljak Schnelli pargis.
Tornide väljak Schnelli pargis. Foto: Uwe Gnadenteich

Tornide väljakul on valminud lava ning lavaesine ringväljak ja homme alustatakse lillefestivali iluaedade rajamisega.


Esimestena alustavad oma ekspositsiooni rajamisega Topiary Art Today, Liina Heck ja Julika Korv ja Hüüp OÜ, teatas Raepress. Reedel alustavad ehitamisega Räpina Aianduskool ja Eesti Maaülikool. Praegu kujundatakse lilleaedade vahelisi piirdeid ja rajatakse koorepuru ning killustikuga kaetud jalgteid.

3. juunist kuni 6. oktoobrini toimub Tornide väljaku pargis esimest korda rahvusvaheline aiakunstifestival «Tallinna lillefestival», kus osalevad viis välisriiki ning 27 firmat Eestist. Külalised tulevad Helsingist, Moskvast, Malmöst, Skopjest, Gentist ja Kiievist. Festivali raames valmivad esteetilist elamust pakkuvad traditsioonilised ja eksperimentaalsed aiad.

«Festivali avamine toimub 3. juunil Raekoja platsil, kus peetakse avakõned ja muud tähtsad tseremooniad, peale mida siirdutakse ühises kolonnis lillefestivali aedade ilu nautima,» ütles Tallinna lillefestivali idee autor abilinnapea Deniss Boroditš. «Festivalikülastajad saavad tutvuda kõrgetasemelise aiakunstiga, jälgida taimede arengut iluaias ning nautida loojate fantaasialendu. Kogu festivali vältel, kuni 6. oktoobrini korraldatakse Tornide väljakul lillelaatu, kontserte ja teemapäevi,» lisas abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles