Päästjad lõhkasid Irus mürsu, inimesed võivad kodudesse tagasi minna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Demineerijad katsid suurtükimürsu mitme meetri paksuse mullakihiga ja lõhkasid selle kell 15.54. Iru lähistelt leitud Teise maailmasõja aegse  halvas seisukorras mürsu tõttu evakueeriti ümberkaudsetest eramutest ligi 70 inimest ja suleti liiklus..

Päästjatele valmistasid peavalu kohalikud elanikud, kes keeldu eirates lindi alt läbi tungisid.Põhja päästekeskuse teatel leiti eile Iru külas Välja teel ehitusplatsilt ehitustööde käigus mürsk.

Demineerijad tegid kindlaks, et tegemist on Teise maailmasõja aegse 105-millimeetrise suurtükimürsuga, kuid et mürsk oli halvas seisukorras ja transportimist ei kannatanud, otsustati see lõhata leiukohas.

Ettevalmistus mürsu lõhkamiseks käis alates täna varahommikust, lähedalasuvatest eramutest evakueeriti ligi 70 inimest ning veidi enne kella poolt üht päeval suleti ohuala läheduses liiklus, mis avati pärast mürsu lõhkamist kella nelja ajal. Ohtliku ala inimestest tühjendamisega oli tõsiseid raskusi. Autoomanikud sõitsid üksteise järel keelava lindi alt läbi, et evakuatsioonitsoonis asuvate kodudeni jõuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles