Arvatava spiooni veider varustus tekitab küsimusi

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetavalt CIA spioonilt konfiskeeritud esemed, mis ajasid naerma mitmeid eksperte, kelle sõnul pärineks need justkui 1970ndatest.
Väidetavalt CIA spioonilt konfiskeeritud esemed, mis ajasid naerma mitmeid eksperte, kelle sõnul pärineks need justkui 1970ndatest. Foto: AFP/SCANPIX

«Ma olen üllatunud, et see tüüp oli selline idioot,» ütles vene ajakirjanik Jevgenia Albats New York Timesile. «Miks ta pidi seda tegema nii vanamoodsal moel? See kõlab, nagu oleks 1970ndad.»

Albats on üks paljudest, keda üllatas Moskva teade, et Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) töötajad pidasid ööl vastu teisipäeva pealinnas Akademika Piljugina tänaval kinni Ühendriikide saatkonnas kolmanda sekretärina töötava spiooni Ryan Christopher Fogle’i.

Kremli propagandat edastav ingliskeelne telekanal Russia Today teatas juba mõni tund hiljem, et Luure Keskagentuuri (CIA) heaks töötava Fogle’i eesmärk oli värvata spiooniks Vene julgeolekujõudude töötaja, kes on kursis terrorismivastase võitlusega Kaukaasia piirkonnas.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles