Toompea lossis saab näha Ruben Igithanyani kunstiprojekti

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Toompea lossi lõunatiiva III korrusel näituse kunstnik Ruben Igithanyani kunstiprojektist «Linn raamatus ja raamat linnas ehk peegelpildi peegelpilt».


Moskvas sündinud ja Tallinnas elava Igithanyani kunstiprojekt vaatleb meie linna kui fotograafia objekti ja raamatut kui linna peegeldust, teatas riigikogu pressitalitus.

«Iga inimene näeb kujundeid ja detaile läbi oma kultuuriprisma, mida vaataja võib aimata ka täna siin eksponeeritud fotodel. Need pildid räägivad läbi objektiivi peegeldunud kunstnikuhingest,» ütles riigikogu aseesimees Laine Randjärv kunstnikku tunnustades ja kõikidele näituse korraldamisel abiks olnud asjaosalistele tänu avaldades.

Ta märkis, et näitus on väga ajakohane seoses eile tähistatud Tallinna päevaga ning käesoleval aastal tähistatava venekeelse ajakirja «Tallinn» 35. sünnipäevaga.

Näitusel on eksponeeritud 35 fotot Tallinna vanalinnast, millest osad valmisid Jüri Kuuskemaa raamatu «Legends and Tales of Old Tallinn» illustreerimiseks. Kunstniku sõnul tegi talle ettepaneku selles projektis osaleda ajakirja «Tallinn» peatoimetaja Nelli Abašina-Melts. Selleks ajaks, kui raamat trükist ilmus, oli linna võlu muutunud kunstniku jaoks kütkestavaks lummuseks, mis pani teda loomingulisi otsinguid jätkama. Edasist loometegevust nimetab Igithanyan juba raamatu peegelduseks linnas.

Ruben Igithanyan on lõpetanud Moskva trükikunsti ülikooli disainiosakonna ning töötab abikaasaga koos asutatud stuudios Wonderform.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles