Tallinna lisaeelarve läbis kaks lugemist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Linnavolikogu lõpetas täna Tallinna 2013. aasta esimese lisaeelarve kaks lugemist; kolmandat korda arutatakse seda erakorraliselt vähem kui kahe nädala pärast.

Linnavalitsuse esitatud positiivse lisaeelarve eelnõu kohaselt kasvaks Tallinna tänavune eelarve 9,2 miljoni euro võrra. Teiseks lugemiseks tehtud muudatustega suureneks eelarve veel enam kui 107 600 euro võrra ja nii ületab linnaeelarve kogumaht pärast lisaeelarve vastuvõtmist 498 miljoni euro piiri.

Lisaeelarve olulisemad rahaeraldised lähevad linnapea Edgar Savisaare sõnul põhiliselt kolme valdkonda: haridusse, teede-tänavate korrashoiuks ja linnatranspordile. 2,35 miljonit eurot on täiendavalt kavandatud haridustöötajate palgatõusuks 7-13 protsendi võrra, 4 miljonit eurot teede-tänavate korrashoiule ning 1,5 miljonit eurot ühistranspordi korraldamise kulude katteks. Väiksemad summad on lisaeelarves ette nähtud loomaaia, mänguväljakute, Rahvarinde muuseumi jt vajaduste katteks.

Suurem osa kavandatud kulutustest on võimalik katta 1,3 miljoni euroga prognoositava tulumaksu paremast laekumisest, 2,6 miljoni euroga maamaksutulust, 1,6 miljoni euroga linnaasutuste omatulust ning muudest laekumistest.

Lisaeelarve kolmas lugemine seisab ees linnavolikogu erakorralisel istungil 27. mail. Muudatusettepanekuid saavad fraktsioonid esitada 20. mai keskpäevani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles