Tallinn taotleb riigilt toimetuleku piirmäära tõstmist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeleõppe kulude hüvitisavalduse esitamise tähtaeg on 3. detsember.
Keeleõppe kulude hüvitisavalduse esitamise tähtaeg on 3. detsember. Foto: Elmo Riig / Sakala

Linnavalitsus esitab volikogule otsuse eelnõu, milles tehakse Vabariigi Valitsusele ettepanek tõsta toimetulekupiiri määr 1000 kroonilt 1200 kroonile.


Eelnõu kohaselt teeb linnavolikogu Vabariigi Valitsusele ettepaneku tõsta alates käesoleva aasta 1. oktoobrist toimetulekupiiri määr üksi elava isiku või pere esimese liikme kohta 1000 kroonilt 1200 kroonini, et tagada toimetulekutoetusest elavate isikute, eriti laste toimetulek, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on halvenenud majanduslik olukord kaasa toonud töötute arvukuse järsu kasvu. «Arvestades elukalliduse tõusu alates 2007. aastast ja toimetulekutoetusest elavate isikute pidevat kasvu, sealhulgas ka lapsed, peame vajalikuks tõsta toimetulekupiiri määr vähemalt 1200 kroonini. See parandab toimetulekutoetusest elavate isikute toimetulekuvõimet ja kergendab nende majanduslikku olukorda,» ütles Martinson.

Ta lisas, et kui mullu esimeses kvartalis elas Tallinnas toimetulekutoetusest 7211 peret, kus oli kokku 12 095 pereliiget siis tänavu on need arvud juba vastavalt 10 238 ja 18 603. Töötute arv on kasvanud kaks korda.

Lähtudes 2008. aastal toimetulekutoetust saanud isikute arvust Eestis (19 825 inimest) ning eelmise ja käesoleva aasta esimese kvartali andmete võrdlusest (kasv 53,8 protsenti) on aasta lõpuks arvestuslikult umbes 30 500 toimetulekutoetuse saajat. Kui seaduse muudatus jõustub käesoleva aasta 1. oktoobril, kulub toimetulekupiiri määra tõstmiseks 2009. aastal 18,3 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles