Olümpiaatleedid võtsid mõõtu

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiamängude rongkäigus tõmbasid peale valgete kostüümide tähelepanu ka värvilised lipud ja keebid, trummid ja valjud hüüded.
Olümpiamängude rongkäigus tõmbasid peale valgete kostüümide tähelepanu ka värvilised lipud ja keebid, trummid ja valjud hüüded. Foto: Kristjan Teedema

Ärevusest haukuvate naabrikoerte rõõmuks marssis olümpiasportlaste rongkäik ehtkreekalikus kuumuses Ropka tänavail, tagudes trumme ja karjudes hüüdlauseid, nagu «Spartat tuleb karta!».

Juba kümme aastat saavad Eesti waldorfkoolide viiendate klasside õpilased igal kevadel kokku, et teha läbi Antiik-Kreeka olümpiamängud. Sel aastal oli korralduskord Tartu waldorf-gümnaasiumi käes ning külalisi tuli Arukülast, Keilast, Põlvast, Tallinnast ja Riiast. Osalevaid lapsi oli umbes sada.

Tartu mängud algasid reede pärastlõunal avatseremooniaga kooli juures. Juba varem endale kreekapärased nimed valinud noored loositi viide Antiik-Kreeka linna, süüdati olümpiatuli ja liiguti käratsevas rongkäigus kutsehariduskeskuse staadionile võistlema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles