Peeter Olesk: uue juhi mänguruum

Peeter Olesk
, kirjandusteadlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Olesk
Peeter Olesk Foto: Peeter Langovits

Kirjandusteadlane Peeter Olesk kirjutab, et kaitsepolitseiameti peadirektoriks kandideeriv Arnold Sinisalu on juurat austav majandusmees. Seda omadust läheb tal paari aasta pärast väga vaja, sest siis muutub koalitsiooni koosseis ja tulevane julgeolekudoktriin ei ole veel teada.

li aeg – enne Teist maailmasõda –, mil ekspertide arvamused mingile ametikohale kandideerija kohta ilmusid trükis. Need avaldati näiteks Tartu Ülikooli toimetiste C-seerias ja separaatidena. Kui diplomaatilised ning ühtlasi põhimõttekindlad nood arvamused võisid olla, selle üle võib otsustada igaüks ise, kui ta võtab kätte Elmar Ilusa (1898–1981) mälestusteose «Elmar Ilus. Rooma eraõiguse alused» (toim Jaan Unt; s.a) ning loeb sealt prof Jüri Uluotsa, prof Leo Leesmendi ja prof Johan Vaabeli põhjendatud hinnanguid dr Elmar Ilusa ja magister Timotheus Grünthali sobivusele Tartu Ülikooli tsiviil­õiguse ja -protsessi professoriks.

Valiti Elmar Ilus, sest kuigi riigikohtu tsiviilosakonna esimees Timotheus Grünthal oli pidanud tsiviilprotsessist loenguid ning avaldanud osa oma osakonna otsustest ka trükis, puudus tal doktorikraad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles