Kuressaare mudilased pannakse lasteaia remondi ajaks haiglasse

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare haigla
Kuressaare haigla Foto: saarehaigla.ee

Mitmed lapsevanemad on vastu, et nende järeltulijad paigutatakse aasta aega kestvaks 5. lasteaia remondi ajaks Kuressaare haigla ruumidesse, kuna kahtlevad sealsetes tingimustes.


Vastavalt linnavalitsuse eilse istungi korraldusele peatatakse Kuressaare 5. lasteaia hoones tegevus seoses rekonstrueerimistöödega enne 22. juunit, kirjutab Meie Maa. Viis rühma, mis koosnevad nelja-aastastest ja vanematest lastest, hakkavad remondi ajal asuma Kuressaare haigla vana korpuse kolmanda korruse ruumides.

Kuressaare abilinnapea Argo Kirsi sõnul saadakse rendipinnad linnale võrdlemisi soodsatel tingimustel.

«Ma saan aru, et linnal pole raha, aga kas linnavalitsus tõesti muud kohta ei leidnud kui haigla? Laste heaolu peale ei ole üldse mõeldud,» kurtis üks murelik ema, kelle tütar peaks suve lõpust samuti haiglas käima hakkama.

«Lapsed tahavad mürada ja mängida, kuid patsiendid tahavad rahus olla,» ütles ta. Lapsevanem kahtlustas, et järsku saavad lapsed veel haiglast mõne haiguse külge.

Samuti teevad vanematele muret, kus ja kuidas lapsed haiglas käies õues mängima hakkavad ning haigla söök, mis on ühe ema sõnul mõeldud lamavatele inimestele, aga lapsed ju kasvavad.

Kuressaare linnavalitsuse haridusnõuniku Õilme Salumäe sõnul kohandatakse haigla ruumid lasteaiale kasutamiseks nii palju kui võimalik. Ettepanek ruumide kasutamiseks tuli tema kinnitusel haiglalt endalt. Tingimused mängimiseks, õues olemiseks ja magamiseks on tema väitel tagatud, nagu ka on korraldatud laste söömine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles