Fotod: pensionärid avaldasid Tallinnas meelt

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeva keskpäeval oli Patkuli trepi jalamil Keskerakonna Seenioride kogu ja ajalehe Videvik koostöös korraldatud meeleavaldus, mille eesmärk oli juhtida avalikkuse tähelepanu ebaõiglaselt madalatele pensionitele.


Pensionäride ühendused juhtisid avalikkuse ning võimulolijate tähelepanu sellele kui raske on jätkuva hinnatõusu tingimustes toime tulla pensionisaajatel. Eesti ebaõiglaselt väikeseid pensioninumbreid võrreldes teiste Euroopa riikidega ilmestas loosungitega tähistatud Patkuli trepp kui «ebaõiglase pensioni trepp».

Meeleavaldusel võtsid sõna ajalehe Videvik peatoimetaja Ants Tamme, Keskerakonna Seenioride kogu juht Elmar-Johannes Truu, mõned riigikogu liikmed ja vaegkuuljate esindajad. Meeleavaldusel osalejad saatsid pöördumise vabariigi valitsusele tuletamaks meelde kui raske on Eestis hakkama saada pensionäridel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles