Astana ja Kangert jõudsid suure eesmärgi lävele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert ja sinimustvalge särk on olnud pildil peaaegu kõikidel senistel Giro etappidel.
Tanel Kangert ja sinimustvalge särk on olnud pildil peaaegu kõikidel senistel Giro etappidel. Foto: AP/Scanpix

Kui ei juhtu midagi ootamatut, võib Astana meeskond eesotsas liidri Vincenzo Nibali ja tema suurimaks abimeheks kerkinud Tanel Kangertiga pühapäeval Brescias tähistada suure eesmärgi täitumist ehk Giro d’Italia võitu.

Kui enne eilset eraldistardist sõidetud etappi võisid Nibali lähimad jälitajad Cadel Evans ja Rigoberto Uran Uran veel hellitada lootust üldvõidu nimel sõna sekka öelda, siis 20,6 km pikkune ränga profiiliga etapp kujunes Nibali võimsaks jõudemonstratsiooniks. Itaallane edestas lähimat konkurenti Samuel Sanchezt lõpujoonel pea minutiga, endast kolm minutit varem startinud Evansi oleks ta aga äärepealt viimasel tõusul kinnigi püüdnud. Austraallane kaotab Nibalile pärast eilset kokkuvõttes juba neli minutit, Uran veel paarkümmend sekundit enam.

«Supertulemus,» võttis Astana spordidirektor Jaan Kirsipuu Nibali sõidu lühidalt kokku. «Eeldasin küll, et ta võib etapi võita, aga mitte seda, et ta ka otseste konkurentidega nii korraliku edu sisse teeb. Poleks arvanud, et vahed nii suureks lähevad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles