Roolijoodikute elu tehakse kibedaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseioperatsioon «Kõik puhuvad». Foto on illustreeriv
Politseioperatsioon «Kõik puhuvad». Foto on illustreeriv Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Politsei ja maanteeamet alustavad 1. juunil suvist kampaaniat alkoholijoobes sõiduki juhtimise vähendamiseks.

Politsei pöörab kahe kuu jooksul erilist tähelepanu alkoholijoobes sõidukijuhtidele, teatas politseiamet. Politseiameti liiklusjärelevalve ja korrakaitse osakonna politseidirektori Tarmo Miilitsa sõnul on õigete, teisi liiklejaid austavate ning seaduskuulekate hoiakute kujundamine iga üksiku liikleja võimuses.

«Kõige olulisem, mida igaüks meist liikluse turvalisemaks muutmiseks teha saab - ei tohi ise joobes või jääknähtudega sõidukit juhtima asuda ega lasta seda ka teistel teha. Nii toimides näitame, et hoolime oma lähedastest ja ka kõigist teistest liiklejatest, kelle elu ja tervist joobes sõidukijuht võib ohustada,» lisas Miilits.

Sama eesmärki kannab ka Maanteeameti suvi läbi kestev kampaania «Sõida kaine peaga!». Lisaks juba eelmisel aastal kasutatud sõnumile «Veendu, et oled kaine, enne kui rooli istud!» on täiendav sõnum suunatud ka kaassõitjatele - «Veendu, et juht on kaine, enne kui autosse istud!».

Samuti osaleb Maanteeamet suurtel suveüritustel, pakkudes külastajatele alkomeetrite kasutamise võimalust, et seeläbi vähendada tõenäosust istuda mootorsõiduki rooli ürituse järel joobeseisundis või alkoholi tarvitamise jääknähtudega.

Selle aasta nelja kuu jooksul on politsei tabanud 2261 joobes sõidukijuhti. Joobes juhtide osalusel või süül on sama aja jooksul juhtunud 53 inimkannatanuga liiklusõnnetust, milles on hukkunud 6 ja vigastada saanud 85 inimest.

Joobeseisundis sõiduki juhtimise eest võib politsei karistada rahatrahviga kuni 18 000 krooni ja juhtimisõiguse peatamisega kuni üheksaks kuuks. Teistkordse joobes juhtimise korral võib asi lõppeda reaalse vanglakaristusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles